Uutta, korkean jalostusarvon vientituotantoa


Talouskirja Nyt keskustelussa 27.3.2014 Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen haastateltavina olivat MIT:n professori Bengt Holmström sekä professorit Matti Pohjola ja Sixten Korkman Aalto-yliopistosta. Uutta, korkean jalostusarvon vientituotantoa tarvitaan Suomessa elintasomme ja työpaikkojemme turvaamiseksi! Professorit Bengt Holmström (MIT), Sixten Korkman (Aalto-yliopisto) ja Matti Pohjola (Aalto-yliopisto) ovat kirjoittaneet valtioneuvostolle erinomaisen muistion ”Suomen talouskriisin luonne ja kasvun edellytykset”. Se on havainnollinen ja terävä analyysi nykytilasta mutta ennen kaikkea virkistävä, konkreettinen ja realistinen viitoitus uuteen kasvuun. Meillä on edellytykset palata kriisiä edeltäneelle kasvu-uralle, kun tartumme nopeasti riittäviin toimiin. Pallo on heitetty työnhakijoille ja -tekijöille, yritysten ja suomalaisen yhteiskunnan päättäjille ja vaikuttajille – siis meille! On aika toimia, lukea muistio ja ryhtyä töihin!

Muistio mahtuu tiiviiseen 27 sivun pakettiin ja sitä käsitellään Suomen Pankin Talouskirja Nyt – tilaisuudessa 27.3.2014 klo 17.30–18.30 Rahamuseossa, Snellmaninkatu 2, Helsinki.

Lähettet (viitattu 20.3.2014):

Valtioneuvoston viestintäosasto, tiedote 72/2014 http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=409522 (muistio löytyy pdf-tiedostona sivun alalaidasta)

Suomen Pankin Rahamuseossa Talouskirja Nyt -tilaisuudessa torstaina 27.3.2014 äänitetyssä keskustelussa Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen haastateltavina olivat MIT:n professori Bengt Holmström sekä professorit Matti Pohjola ja Sixten Korkman Aalto-yliopistosta. Yle Radio Puhe esitti Politiikkaradio-ohjelmassa 28.3.2014 haastattelun pääkohdat. Se on kuunneltavissa Yle Areenan palvelussa osoitteessa:
http://areena.yle.fi/radio/2200963